dagtrip naar zilveratelier De Vecchi Milano 1935 onder leiding van Leo Aerts/Alinea - 24 maart 2017

Net 20 jaar geleden werd UFO, mijn ontwerp voor een schalenset in zilver, uitgevoerd door het gerenomeerde zilveratelier De Vecchi Milano 1935. Dit ontwerp werd geselecteerd voor de zilvertriënnale in Hanau - Duitsland.
In 1997 werd UFO bekroond als winnaar van de wedstrijd voor hedendaags tafelzilver en opgenomen in de permanente collectie van het zilvermuseum in Antwerpen.
De goede samenwerking en de vriendschap met Gabriele De Vecchi en zijn zoon Matteo De Vecchi resulteerde in een overzichtstentoonstelling in het zilvermuseum Sterckshof in Antwerpen in 2002.
Nadien volgden nog verschillende projecten waarvan Caldafreddo één van de bekendste en internationaal meest bekroonde objecten is (Good Design Award Chicago USA 2007 - Red Dot Design Award "best of the best" Duitsland 2009).
Na de dood van de bezieler Gabriele De Vecchi werd het atelier overgenomen door Vhernier, het gekende Italiaanse juwelenmerk.
De nieuwe eigenaars koesteren de artisanale vaardigheden en technische kennis, die van onschatbare waarde zijn, en bouwen dit verder uit.
Meer dan redenen genoeg om een bezoek te organiseren en Belgische zilverliefhebbers te laten kennismaken met dit zilveratelier met absolute wereldtopkwaliteit.

Is voorzien:

  • vlucht naar Milaan
  • transfer van de luchthaven naar zilveratelier De Vecchi
  • lunch in het restaurant van de kunstsite Fondazione Prada
  • bezoek aan museum Fondazione Prada
  • transfer van Fondazione Prada naar de luchthaven
  • vlucht terug vanuit Milaan

totaal: 292,00 €